blanc
català español english
Turisme rural   Empreses   Serveis   Preus   Reserves   SituaciĆ³   Entorn
 

Entorn

El Lluçanès és una comarca natural entre Osona, el Berguedà i el Bages. La seva privilegiada situació, lluny dels grans eixos de comunicació, li ha permès mantenir pràcticament intacte l'esperit de la Catalunya interior. Des d'el bell mig del Lluçanès podem veure les muntanyes de Montserrat, el Pedraforca, el Montseny, el Cadí i el Pirineu.

L'empremta de la industrialització al Lluçanès és baixa, a diferència del que ha passat en les comarques que l'envolten. El contacte amb la natura, el saber fer tradicional, el respecte per l'entorn i la tranquil·litat han esdevingut els signes d'identitat del Lluçanès. 

És en aquest entorn on se situa la casa rural de La Cugulada.  

Des de La Cugulada us proposem aquests indrets per gaudir de tot el que us ofereix el Lluçanès i les seves rodalies:

El Roc Foradat (Prats de Lluçanès):

Lloc on, segons la llegenda, la bruixa Napa amagava les gallines que criava o que robava perquè l'hi posessin ous i, sembla ser, que és on preparava els seus beuratges. La bruixa Napa és un personatge que va existir realment, entorn el segle XVII, i va despertar moltes pors entre els seus veïns; va ser acusada d'assassinar una nena petita.

La Ruta del Romànic al Lluçanès:

Al Lluçanès, hi trobem diferents exemples de construccions romàniques. Les més properes a la casa rural són el conjunt arquitectònic de Santa Maria de Lluçà del segle XII, queinclouel claustre, pintures gòtiques i la porta principal, que conserva l'antiga ferramenta romànica. L'horari d’atenció al públic és dimecres, dijous i divendres, d'11.00 h a 13.30 h;dissabte i diumenge d'11.00h a 14.00 h i de 16.00 h a 18.00 h. Possibilitat de concertar hora en el telèfon: 93.853.01.30

Un altre punt d'interès a la vora de La Cugulada és la cripta romànica de Sant Andreu d'Oristà, que data de l'any 923 dC, però que es va renovar a finals del segle XVIII, dotant-la d'unes característiques entre barroques i neoclàssiques. Per a poder-la visitar, us recomanem que truqueu al telèfon 93 812 80 30.

La ruta del castell de Lluçà és també una de les opcions de sortida familiar que podeu fer des de la casa rural, ja que es tracta d'una ruta de petit recorregut (3 quilòmetres), que es pot fer en una hora. El traçat que us proposem transcórre pel poble de Lluçà, passant per l'església de Santa Maria de Lluçà, visitant les restes d'un antic castell medieval i l'ermita romànica de Sant Vicenç, de finals del segle X.

Ruta del pantà de Garet: Vídeo

Dissabte a Vic: 

Una alternativa a les sortides a la natura, en què podreu conèixer de ben aprop un dels mercats més emblemàtics de Catalunya. A més, amb aquesta proposta de l'Oficina de Turisme de la ciutat, també us podreu acostar a l'encant del seu centre històric. Per saber-ne més, visiteu l'enllaç que us proporcionem. 


 

 

 Contacte Avis legal